Odgovor Ministarstva

Ako se ne uspjevate online prijaviti za cijepljenje, kontaktirajte besplatni telefon 0800 0011

Autor: Nađa Berbić
event 11.03.2021.
Foto: freepik

Dio građana koji se nisu uspjeli prijaviti za cijepljenje putem online obrasca što ga je Ministarstvo zdravstva objavilo na web stranici https://cijepise.zdravlje.hr/, pitao nas je za razloge tom problemu.

Dio građana koji se nisu uspjeli prijaviti za cijepljenje putem online obrasca što ga je Ministarstvo zdravstva objavilo na web stranici https://cijepise.zdravlje.hr/, pitao nas je za razloge tom problemu. Neki navode da su od regionalnih stožera dobivali i podatke, kako se navodno, skupina stanovništva koja bi po smjernicama među zadnjima trebala biti cijepljenja, ne može online prijaviti. Ministarstvo zdravstva demantira takve interpretacije.

Iz Ministarstva su nam odgovorili da se svaki građanin RH zainteresiran za cijepljenje može prijaviti u navedeni online sustav.

-Ukoliko ne uspijevaju provesti prijavu, mogu nazvati besplatan broj 0800 0011 na kojem će uz pomoć operatera realizirati naručivanje – odgovorili su iz Ministarstva.

Na spomenuti telefonski broj se javljaju službenici koji će problem saslušati, obavijestiti nadležne o mogućim tehničkim problemima s online prijavom, potruditi se da osobu koja tim putem dostavlja svoje podatke uz osobnu dozvolu, prijave na popis za cijepljenje. Također će, građanima koji se jave, dati i povratnu informaciju kako bi osiguranik znao da je prijavljen na listu za cijepljenje.

Problem tehničke naravi

Čini se kako je riječ o tehničkim problemima koji možda nisu učestali, ali je dobro da ih znaju i Ministarstvo i građani jer pokušaji prijave dogode se, možda rijetko, ali nalik su tehničkim problemima. Neki koji su se pokušavali bezuspješno prijaviti na online obrazac su dobili automatizirani odgovor odgovor ili da je to nemoguće jer nisu registrirani kao redovni osiguranici HZZO-a ili da je neki od njihovih podataka netočan. Ako je ta izjava koja se u online obrascu pojavljuje crvenim slovima, točna, onda je možda problem tehničke naravi i možda ima veze s podacima HZZO-a koji ih logikom stvari, izvorno mora dati. U svakom slučaju, svima kojima se to dogodi, a građani su Hrvatske i osigurani su, preporučujemo da nazovu besplatni telefon 0800 0011, čime će njihova prijava biti upućena na pravu adresu.

Komentari
Sve vijesti