Pilot projekt

Uz QR kod pacijent i izvan čekaonice može pratiti kad je na redu za pretragu

Autor: Nađa Berbić
event 30.03.2021.
Foto: Redomat u KBC-u Rijeka

Redomati u KBC-u Zagreb i KBC-u Rijeka imaju mogućnost skeniranja QR koda za status u čekanju reda s pametnim telefonima.

Vađenje krvi za laboratorijske pretrage obavlja se u većini bolnica pa tako i u riječkom i zagrebačkom KBC-u rano ujutro uz velik broj bolesnika. No, dugi redovi za čekanje, posebna situacija otežana intenzivnijim valom korona infekcije, činio je dosad i bez korone, te jutarnje redove mukotrpnim jer je bolesnijima čekanje teško.

Nedavno uvedenim online redomatom pacijentima je odsad olakšano čekanje u redu. Naime, uzimanjem listića dodjeljuje se redni broj čiji je status moguće pratiti učitavanjem QR koda putem pametnog telefona. Time korisnik u svakom trenutku i izvan čekaonice može provjeriti koliko osoba čeka na laboratorijske usluge te planirati svoje vrijeme.

Za korištenje online statusa redomata nije potrebna instalacija dodatnog softvera već je dovoljno QR kodom u pregledniku otvoriti ponuđenu web-poveznicu. Ova usluga uvedena je u okviru pilot projekta u navedenim kliničkim bolničkim centrima.

Komentari
Sve vijesti