Dr. Miran Cvitković:

“Traženje veze” duboko je ukorijenjeni društveni problem

Autor: Ivana Rimac Lesički
event 18.02.2021.
Foto: Shutterstock

Poziv da se, kako su poručili, ne sije neargumentirana panika u javnosti oko dostupnosti i mogućnosti cijepljenja protiv COVID-19 dolazi od Hrvatske udruge za medicinsko pravo

U doba svake krize samo zajedništvo i konstruktivnost polučuju uspjeh, stoga apeliramo na pojedine strukture da se suzdrže od  neargumentiranog sijanja  panike među građanima pod krinkom tzv. nespremnosti države i njenih ustanova da provedu postupke cijepljenja na dobrobit svih pacijenta, a posebice onih najugroženijih – dio je iz priopćenja Hrvatske udruge za medicinsko pravo (HUMP) na temu cijepljenja protiv COVID-19.

U tekstu koji potpisuje predsjednik navedene udruge, dr. Miran Cvitković, stoji i da se u pandemiji kao i u svakoj drugoj krizi ” u određenom dijelu otkriva i pokazuje pravo stanje i lice našeg društva”. Ovaj liječnik osvrnuo se i na aktualnosti oko cijepljenja, što bi se reklo, preko veze što je opisao duboko ukorijenjenim devastirajućim problemom našeg društva.

– Stoga nije moguće očekivati da njegovu refleksiju – u ovom slučaju u zdravstvenom sustavu – može riješiti sama zdravstvena profesija već je potreban zajednički i koordinirani napor i akcija svih čimbenika u društvu. Bez takvog konsenzusa i iskrenog zajedničkog htijenja cijelog društva i svakog pojedinca, navedeni problem neće niti može nestati – poručio je dr. Cvitković.

Komentari
Sve vijesti