Testiranje

PCR test u Rijeci na zahtjev pacijenta – cijena 490 kuna

Autor: Nađa Berbić
event 20.03.2021.
Foto: freepik.com

Potaknuti upitima zainteresiranih građana koji zbog administrativno-pravnih ili drugih osobnih razloga, primjerice, put u inozemstvo ili slično, trebaju nalaz obavljenog PCR testiranja na SARS-CoV-2, KBC Rijeka omogućio je PCR testiranja uz plaćanje po cijeni od 490 kuna.

Potaknuti upitima zainteresiranih građana koji zbog administrativno-pravnih ili drugih osobnih razloga, primjerice, put u inozemstvo ili slično, trebaju nalaz obavljenog PCR testiranja na SARS-CoV-2, KBC Rijeka će omogućiti PCR testiranja uz plaćanje.

Narudžbe se primaju svaki dan do 15 sati putem telefona na broj 051 658 844 ili e-mailom na adresu: pcr-covid@kbc-rijeka.hr. Od osobnih podataka prilikom narudžbe potrebno je navesti: ime i prezime, datum rođenja, OIB, informacije za kontakt (e-mail i broj mobitela/telefona) te kada je potreban rezultat testa, odnosno, za koji datum rezultat testa nužan.

PCR testiranje uz plaćanje provodit će Klinički zavod za kliničku mikrobiologiju KBC-a Rijeka u dva dnevna termina:  od 08.30 do 09.30 sati te od 12 do 13 sati svakog radnog dana i vikendom. Nalazi će biti gotovi unutar 24 sata od primitka uzorka, a izdavat će se na standardiziranom dvojezičnom obrascu, hrvatskom i engleskom, te će sadržavati podatke o datumu testiranja, datumu izdavanja nalaza te satu uzorkovanja. Obavezno je plaćanje testiranja unaprijed, preporuka je online putem, e-bankingom, ili uplatnicom, a pri dolasku na testiranje u zakazanom terminu potrebno je prije testiranja predočiti potvrdu uplate. 

Podaci za uplatu: Hrvatska poštanska banka IBAN: HR88 2390 0011 1003 6638 4 Poziv na broj: OIB pacijenta Opis: test COVID-19, IME I PREZIME pacijenta. Testiranje će obavljati djelatnici Kliničkog zavoda za kliničku mikrobiologiju KBC-a Rijeka na riječkom lokalitetu u kontejneru smještenom ispred ulaza u Hitni trakt, kod glavne zgrade bolnice.

Novi molekularni laboratorij

Jedan laboratorij Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od samog početka rada pratili su problemi jer je bio preopterećen, dok su se u njega slijevale rijeke građana, neki sa uputnicama neki i po osobnoj ili profesionalnoj potrebi, poput zanimanja zbog kojih se putuje pa tvrtke refundiraju testove. Uz to laboratorij na Medicinskom fakultetu u Rijeci služio je specijaliziranim ustanovama poput KBC-a što je ukupno premaleno za riječki KBC koji u brojnim specijaliziranim uslugama pokriva Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko Senjsku županiju. Otvaranje novog molekularnog laboratorija u KBC-u Rijeka uz pomoć Centra za proteomiku Medicinskog fakulteta više je nego dobrodošlo jer je kapacitet laboratorija velik, a rezultati se za bolničke slučajeve dobiju u roku od nekoliko sati, što je samo po sebi nova kvaliteta i liječenja i zaštite i pacijenata i zaposlenih u KBC-u Rijeka. 

Komentari
Sve vijesti