Dostupnost znanja

Otvorena riječka Knjižnica za biomedicinu i zdravstvo

Autor: Nađa Berbić
event 15.04.2021.
Foto: Shutterstock

U okviru tradicionalne manifestacije Dani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, na fakultetu je otvorena zajednička Knjižnica za biomedicinu i zdravstvo.

Spoznaje iz svijeta znanosti i znanja općenito, rastu neslućenim brzinama, a danas se prije svega prenose digitalnim znanstvenim bazama koje, za potrebe usavršavanja djelatnika, KBC Rijeka i Medicinski fakultet nabavljaju zajednički.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Goran Hauser i ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić ocijenili su kako nije riječ samo o knjižnici nego funkcionalnoj integraciji KBC-a Rijeka s Medicinskim fakultetom, kao korakom naprijed prema Sveučilišnoj bolnici čija je gradnja u tijeku. Taj su korak pozdravili i dekanica Fakulteta dentalne medicine prof. dr. Sonja Pezelj Ribarić i prof. dr. Daniela Malnar, dekanica Fakulteta zdravstvenih studija, jer će i te ustanove koristiti usluge integrirane knjižnice.
Nova Knjižnica za biomedicinu i zdravstvo objedinjuje dosadašnje knjižne fondove KBC-a i Medicinskog fakulteta i otvara nove mogućnosti te dostupnost najnovijih spoznaja iz svijeta znanosti i znanja općenit.

Komentari
Sve vijesti