Investicija

Novi CBCT uređaj na riječkoj radiologiji

Autor: Ivana Rimac Lesički
event 08.04.2021.
Foto: nova dijagnostika u KBC-u Rijeka

Novi uređaj za dentalnu medicinu značajno će poboljšati kvalitetu rada u radiologiji KBC-a Rijeka te Fakulteta dentalne medicine.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka, prim. Željko Plazonić, istaknuo je da je riječ o ukupnom ulaganju od 1,25 milijuna kuna što uključuje novi CBCT uređaj i troškove uređenja prostora.

Na konferenciji za novinare ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić naglasio je da će novi uređaj znatno poboljšati uvjete rada u KBC Rijeka, a prof. dr. sc. Damir Miletić, predstojnik Kliničkog zavoda za radiologiju istaknuo je da novi uređaj iznimno malo zrači, a posebna tehnologija omogućit će dijagnostiku koja ranije nije bila dostupna pacijentima.

Na predstavljanju uređaja sudjelovali su i prof. dr. sc. Vlatka Debeljak, predstojnica Klinike za dentalnu medicinu, prof. dr. sc. Sonja Pezelj Ribarić, dekanica Fakulteta dentalne medicine i prof. dr. sc. Margita Belušić Gobić, predstojnica Klinike za maksilofacijalnu kirurgiju.

Komentari
Sve vijesti