Korona cijepljenje

Narudžba za cijepljenje protiv COVID-19 online, na besplatni telefon i kod obiteljskog liječnika

Autor: Redakcija
event 01.03.2021.
Foto: freepik

Prijava za cijepljenje protiv COVID-19 od danas je dostupna i putem internetske stranice – cijepise.zdravlje.hr te pozivom na besplatni telefonski broj 0800 0011 u vremenu od 8 do 20 sati radnim danom. Dosad su prijave za ovo cijepljenje zaprimali obiteljski liječnici zainteresiranih građana što je i dalje otvorena mogućnost.

Ukupno su, stoga, tri načina za prijavu i rezervaciju COVID cjepiva punoljetnim građanima Hrvatske. Iz Ministarstva zdravstva obavještavaju pri tome kako je poziv obiteljskom liječniku i nadalje preporuka za ljude s kroničnim bolestima kako bi im oni odredili prioritet na listi cijepljenja. Jednak savjet iz resornog Ministarstva odnosi se i na nepokretne ili teže pokretne građane kojima će cijepljenje biti organizirano kroz kućnu posjetu liječnika ili mobilnih timova.

Suradnja svih dionika zdravstva

Unosom podataka na cijepise.zdravlje.hr odnosno internetsku stranicu građani će dobiti obavijest o terminu i mjestu cijepljenja na svoju e mail adresu, sms porukom ili telefonski, kako su već odabrali da ih se informira pri prijavi.

Drago mi je što smo pokrenuli ovaj sustav koji omogućuje svim hrvatskim građanima prijavljivanje za cijepljenje na jedan od njima najprihvatljivijih načina, od najave svojem obiteljskom liječniku, preko internetske stranice ili telefonskim pozivom. Naš je cilj, uz punu suradnju i doprinos svih dionika zdravstvenog sustava, što prije dosegnuti željenu razinu procijepljenosti pučanstva koja nam omogućava da se polako vraćamo uobičajenim životnim i radnim uvjetima – izjavio je ministar zdravstva, Vili Beroš.

Pregled stanja cijepljenja

Ministar zdravstva dodao je i kako danas pokrenut sustav online prijave omogućuje aktualan pregled stanja cijepljenja, broj zainteresiranih i naručenih za cijepljenje protiv ove bolesti. S načinom funkcioniranja i korištenja sustava prijava i naručivanja građana za cijepljenje protiv COVID-19 upoznati su predstavnici udruga liječnika obiteljske medicine te predstavnici županijskih zavoda za javno zdravstvo koji svi imaju vrlo važne uloge u organizaciji i provođenju cijepljenja na područjima svojeg djelovanja. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao glavni nositelj programa cijepljenja, i Ministarstvo zdravstva i nadalje će o svim važnim informacijama upoznavati hrvatsku javnost i zdravstvene djelatnike – dodali su u priopćenju.


Komentari
Sve vijesti