Stav HLK

Liječnička komora: državni dužnosnici trebaju znati primiti kritiku

Autor: Ivana Rimac Lesički
event 30.03.2021.
Predsjednik HLK, dr. Krešimir Luetić, foto: Tomislav Krišto/CROPIX

Hrvatska liječnička komora (HLK) smatra neprimjerenim način na koji je ministar zdravstva Vili Beroš nedavno komentirao javno djelovanje i profesionalni angažman liječnice Nataše Ban Toskić, predsjednice KoHOM-a, stoji u priopćenju HLK.

Izjave ministra Beroša na račun spomenute liječnice izazvale su i reakciju ove liječničke organizacije otkud poručuju da obiteljski liječnici svakodnevno daju svoj obol u pandemiji, a da  visoki državni dužnosnici, kako pišu, trebaju znati primiti kritiku i na nju odgovarati argumentima, a ne prozivanjem ad hominem. 

  • Prozivanje pojedinog liječnika s pozicije ministra na konferenciji za medije nacionalnog Stožera ne pridonosi konstruktivnom rješavanju problema prisutnih u organizaciji cijepljenja niti predstavlja poželjan način komunikacije unutar liječničke struke i sustava zdravstva – reagirali su iz HLK na nedavne izjave ministra zdravstva nakon što je dr. Ban Toskić komentirala sustav cijepljenja i njegove manjkavosti kod nas. 

Pregled situacije po županijama

Ovim priopćenjem HLK jasno zauzima stav i štiti prozvanu liječnicu, ali i najavljuje kako će zajedno s liječničkim udrugama napraviti pregled situacije s cijepljenjem po županijama. 

U fokusu zdravstvene administracije i svih zdravstvenih radnika treba biti što učinkovitija borba protiv pandemije s ciljem očuvanja života i zdravlja naših sugrađana. Iznošenje neodmjerenih izjava, neprimjeren način komunikacije i retorika prozivanja neće nam pomoći u toj zajedničkoj borbi – poručili su iz Komore. 

Komentari
Sve vijesti